בעלי עסקים משקיעים ממיטב מרצם וכספם בהקמת העסק, ניהולו ופיתוחו. עם זאת, נושא הביטוח לא תמיד עומד בראש מעייניהם. לשם השוואה, אף על פי שהמשאבים המושקעים בקניית כלי רכב נמוכים משמעותית ולמרות התלות הכלכלית בעסק, ישנם יותר בעלי רכבים המבטחים את מכוניותיהם בביטוחי רשות (כלומר ביטוח מקיף או צד ג') מאשר בעלי עסקים המבטחים את העסקים שבבעלותם. בדף הזה תוכלו לקרוא על החשיבות של ביטוח עסק, על סוגי פוליסות ביטוח לעסקים ועל היתרונות של ביטוח באמצעות סוכנות ביטוח מקצועית.
סוגי פוליסות ביטוח לעסקים
ביטוח משרדים לעסקים
בעלי משרדים חשופים לסיכונים שונים החל באובדן ציוד ומידע עקב שריפה או פריצה, פגיעה בציוד האלקטרוני וכלה בתביעות אפשריות מצד ג', למשל תביעות של עובדים שנפגעו או אף תביעות שהוגשו עקב רשלנות מקצועית (ראו התייחסות לביטוח אחריות מקצועית בהמשך). את פוליסות הביטוח יש להתאים לסוג העסק ולפעילותו. לדוגמה, פוליסת ביטוח המשרד של עסק המחזיק מלאי של ציוד תהיה שונה מפוליסת הביטוח של משרד העוסק בתחום מקצועי מסוים ומעסיק מספר רב של עובדים.
האם יש לבטח עסק היושב במשרד ביתי?
ישנם הרבה בעלי מקצועות חופשיים, בהם עורכי דין, רואי חשבון וכדומה, המחזיקים בביתם משרד קטן ופועלים ממנו. גם במקרה הזה מומלץ לערוך פוליסת ביטוח משרד; אם המשרד הביתי אינו מבוטח, לא רק שהוא אינו מוגן מפני הסיכונים שהוזכרו לעיל, אלא שהפעילות המשרדית עלולה לבטל לחלוטין את פוליסת הביטוח של הבית (אם ישנה כזו). אם מתנהל עסק בבית יש לעדכן את פוליסת הדירה ולציין שמתנהלת בה פעילות עסקית. אם הפעילות העסקית בבית לא תעודכן, תגמולי הביטוח עלולים להיפגע במקרה של נזק או של תביעה. במקרים רבים התביעה נגד חברת הביטוח עלולה להידחות לחלוטין ובעל העסק ולא יקבל כל פיצוי בגין הנזק.
חברות הביטוח לרוב נותנות כיסוי של עד 20,000 שקלים לתכולת המשרד הנמצא בדירת מגורים. אבל משרדים המקבלים קהל לא יהיה אפשר לבטח כחלק מפוליסת הדירה. במקרים כאלה, יש לערוך פוליסה ביטוח נפרדת למשרד, ועליה לכלול כיסויי רכוש וחבויות.
קראו עוד על ביטוח משרדים>>
ביטוח חנויות ובתי עסקים:
ביטוח חנות או כל בית עסק אחר, לרבות בתי מלאכה, מוסכים וכדומה, מצריך פוליסת ביטוח עסק ייחודית ומותאמת אישית. לכל עסק יש את מאפייניו הייחודיים, את צורכי הביטוח הספציפיים שלו וכמובן את התקציב העומד לרשותו. בראש ובראשונה הפוליסה מכסה את בית העסק מפני נזקי אש וניתן להרחיבה לכיסויים רבים נוספים בהתאם הצורך.
אפשר לחלק את הכיסויים הנפוצים לשלושה חלקים: מבנה, מלאי ו/או ציוד וחבויות (ביטוח אחריות). את כל אחד מהחלקים אפשר להרחיב.
למשל, את חלק המבנה ניתן להרחיב לכיסוי מפני נזקי טבע ורעידת אדמה, אובדן שכר דירה ועוד.
את פרק המלאי ו/או הציוד ניתן להרחיב כך שיכלול הגנה מפני סיכונים כגון פריצה, נזקי טבע, נזקים לסחורה בזמן ההעברה, רכוש בקונסיגנציה, אובדן רווחים בעקבות שריפה, פגיעה בציוד אלקטרוני או בכספי בית העסק ועוד.
גם את חלק החבויות יש להתאים לצורכי העסק המבוטח ולמגבלות התקציב. הכיסויים הנפוצים הם נזק לצד ג' (התפשטות אש לעסקים סמוכים או פציעת לקוח), חבות מעבידים (ביטוח המגן על בעל העסק מפני תביעות של עובדיו), אחריות המוצר, אחריות מקצועית ועוד. באופן כללי, תחום החבויות הוא תחום מורכב יחסית, והוא לרוב מכסה את הסיכונים העלולים לעלות כסף רב למבוטח. לכן מומלץ לבדוק לעומק את הצרכים של כל עסק ומשרד בתחום זה.
ביטוח אחריות מקצועית לעסקים ולבעלי מקצוע:
ביטוח אחריות מקצועית מיועד לעובדים במגוון תחומי מומחיות בהם רופאים, מטפלים פרא-רפואיים, אדריכלים, שרברבים, מצילים, קוסמטיקאיות וכדומה. ביטוח זה נותן כיסוי לאחריותו המקצועית של בעל המקצוע בעת ביצוע עבודתו. כך, אם בעל המקצוע נתבע בידי לקוח עקב רשלנות מקצועית, בין אם על נזקי גוף ובין אם על נזקי רכוש, ביטוח אחריות מקצועית זה נותן כיסוי כספי, בהתאם לגבולות האחריות שנרכשו בפוליסה כולל הוצאות נלוות. ביטוח אחריות מקצועית הוא ביטוח עסקי חשוב מכיוון שהוא מכסה את בעל המקצוע לטווח הארוך ומגן עליו מפני תביעות עתידיות, אפילו כאלה שהוגשו תביעה שנים רבות לאחר התרחשות המקרה המבוטח.
ביטוח עבודות קבלניות:
ביטוח זה מתייחס למעשה לא רק לקבלנים גדולים כי אם גם לקבלנים קטנים, שיפוצניקים ואף לאנשים פרטיים המשפצים את ביתם או בית העסק שבבעלותם. כל פרויקט שיפוץ, ובוודאי פרויקט בנייה, עלול לחשוף הן את הקבלן והן את בעל הנכס לסיכונים כלכליים משמעותיים, כגון קריסה כתוצאה מליקויים בעבודה או בתכנון, פריצה וגניבת חומרי בניין, תביעות צד ג' מצד עוברי אורח שנפצעו עקב הבנייה (גם אם הם נכנסו לאתר העבודות ללא רשות), פגיעות ברכוש סמוך ועוד.
חשוב להדגיש כי נזקים לצד ג' עלולים להוביל לתביעות בסכומים גבוהים במיוחד. בין אם מדובר בנזק גופני לאדם שנקלע למקום במקרה או שלא במקרה ובין אם מדובר בנזק לרכוש בעקבות פגיעה במבנים סמוכים, נזקים אלו כרוכים בסיכון לעלות כספית גבוהה במיוחד. משום כך על כל קבלן ובעל עסק בתחום השיפוצים לערוך ביטוח עבודות קבלניות. באחריות מזמין העבודה לוודא שהקבלן ששכר את שירותיו מבוטח בביטוח עבודות קבלניות, ואם לא – לערוך ביטוח כזה בעצמו.
בנוסף לביטוחים אלו, שוק הביטוח לעסקים מציע עוד מגוון ביטוחים לעסקים כגון ביטוח צמ"ה (ציוד מכני הנדסי), ביטוח מפני מתקפות סייבר, ביטוח אחריות המוצר ועוד. כל אחד מסוגי הביטוחים לעסקים פונה לבעלי עסקים מתחומים שונים.
למה כדאי לבטח את העסק דרך סוכן ביטוח מקצועי?
בדומה לתחומים אחרים, גם בתחום הביטוח מומלץ להתייעץ עם בעל מקצוע הבקי בתחום. סוכן ביטוח מקצועי ידע לזהות את הצרכים של העסק, יכיר את מגוון פוליסות הביטוח הקיימות בשוק, וידע להתאים את הפוליסות המתאימות לכל עסק לפי צרכיו ומאפייניו הייחודיים.
לכן, כאשר עושים ביטוח לעסק מומלץ לפנות לסוכן ביטוח מקצועי אשר ידע לתת טיפול ושירות בזמן עריכת הביטוח ובמהלכו וכמובן ביום פקודה אם חס וחלילה קרה נזק ויש להפעיל את חברת הביטוח בצורה המיטבית על מנת לקבל ממנה את כל הכספים והשירות המגיעים ללקוח.
סוכנות י.ק.ב לביטוח פועלת בשוק העסקי מאז שנת 1972 והיא מספקת ללקוחותיה, עסקים בכל גודל ובמגוון תחומים ותעשיות, שירותי ביטוח מקצועיים, אמינים תוך הפקדה על מתן שירות אישי וקשוב.
מעוניינים לרכוש פוליסת ביטוח לעסק? צרו איתנו קשר.