על חשיבות הביטוח במקרה של מחלות קשות

שלא נדע מצרות
מטרתו של ביטוח מפני מחלות קשות ואחרות ברורה: כאשר האדם מאובחן כחולה במחלה המוגדרת כ"קשה", הוא מקבל מחברת הביטוח סכום של פיצוי כספי על-פי מה שרכש, סכום זה שנועד לאפשר לו להתמודד עם ההיבט הכלכלי המורכב של הסיטואציה. באמצעות סכום כסף זה ניתן לממן את הטיפולים, שמטבע הדברים עולים פעמים רבות הון תועפות, לכסות על הירידה בהכנסות ואף לשמור על רמת חיים נאותה בחודשים שלאחר האבחון ותחילת הטיפולים.
חשיבות הביטוח הופכת למכרעת יותר כאשר מתבוננים על הסיוע הניתן על ידי גופים אחרים במצבים אלה, שנוטה להיות מינימלי בכל קנה מידה. הביטוחים המשלימים של קופות החולים ושירותי הבריאות הנוספים (שב"ן) של משרד הבריאות מכסים רק חלק מסוים מהטיפולים, אם בכלל, כשהסיוע הפיננסי נוטה להיות מצומצם. ביטוח מחות קשות מקבל משנה תוקף אם נתבונן על האדם המלווה את החולה. אדם זה, בין אם הוא בן זוג/בן/הורה, אינו מבוטח באף ביטוח אחר בגין הירידה החדה שיחווה בהכנסותיו, שכן המלווה עצמו לא עובר אירוע ביטוחי. היות שכך, במקרה שאדם יאלץ להעדר מעבודתו לתקופה ממושכת עקב מחלה של קרוב משפחתו, המשפחה תוכל לקבל פתרון ביטוחי להיעדרות המלווה רק באמצעות פוליסה זו.
מסיבות אלו הרבה מאד אנשים בוחרים לערוך ביטוח מחלות קשות לילדיהם, עקב העלות הזולה לביטוח הילדים, זוהי פעולה כלכלית נבונה ומתבקשת.
סוגי פוליסות ביטוח מחלות קשות
חשוב להגדיר שאין פוליסה אחת שמעניקה כיסוי בפני מחלות קשות הדומה לחברתה. לכל אחת מהפוליסה תנאים שונים בתכלית, כאשר ההבדלים נוגעים הן לגובה הכיסוי, הן לשירותים הנלווים שעשויים להיות מוענקים והן להגדרה של מחלות קשות, על פי החברה המבטחת. שוני אפשרי הוא בגיל בו הפוליסה המסתיימת, כשמבחינה מעשית יהיו אלה גילאים מאוחרים בהם הסבירות למחלות קשות גדלה. בשנים עברו הגיל המקסימלי עמד על 65, אם כי בעקבות התארכות אורך החיים ושיפור הבריאות בקרב האוכלוסיה יש חברות שמאריכות את הגיל במספר שנים.
עקב כך, חשוב לסקור היטב את סעיפי הפוליסה, או אפילו לנהל משא ומתן עם אנשי החברה לגבי סעיף מסוים.
הגדרת מחלות קשות ומדיניות חברת הביטוח בפועל
יש להדגיש כי מבחינת הגדרת המחלות התמונה יחסית דומה, עקב הנחיות האוצר משנת 2003 שמהוות מעין סטנדרט בתחום. בין היתר, מדובר כאן על סרטן, איידס, אובדן גפיים, אילמות, אי ספיקת כליות כרונית, גידולים שפיריים במוח, התקפי לב חריפים, טרשת נפוה, מחלת כבד סופנית, ניוון שרירים (ALS), פוליו, פרקינסון, שבץ מוחי – והרשימה, למרבה הצער, עוד ארוכה.
מה שכן עשוי להשתנות הוא מדיניות החברה לגבי מחלה ספציפית ביחס למטופל ספציפי: הישנות של מחלה מסוימת, חלוקת המחלות לקבוצות מחלות והשקה ביניהן ועוד.
הפתרונות שלנו:
י.ק.ב סוכנויות ביטוח פועלת בתחום הביטוח כבר עשרות שנים, ובמהלכן מיצבה עצמה כאחת השחקניות הבולטות בתחום הביטוח בישראל. החברה פועלת מתוך ערכים של אמינות, יציבות ומגע אישי, כשכל מבוטח מטופל באופן אישי. החברה מעמידה עבור הלקוחות כ-40 עובדים, המלווים את הלקוחות לכל אורך הדרך וזמינים לספק להם מענה מהיר ומקצועי בכל שאלה או בקשה.
בי.ק.ב נוכל להתאים לכם ביטוח מחלות קשות המותאם בדיוק עבורכם.