גם אתם מאלה שהמילה פנסיה מרתיעה אותם? תגידו, מה יש במילה הזו שגורם לנו לחשוב שעוד מוקדם ושלא צריך לבדוק ולהשוות?
נכון, כשאנחנו צעירים קשה לנו לחשוב על עצמנו במונחים של יציאה לגמלאות, אבל זה בדיוק הזמן הנכון להצטרף לקרן פנסיה או להשוות את זו שבחרנו בעבר ולוודא שאנחנו מקבלים את התנאים הטובים ביותר עבורנו.
מהי בדיוק קרן פנסיה?

לצאת לפנסיה..
נבהיר במספר מילים מהי קרן פנסיה. באופן פורמלי, קרן פנסיה הינה מכשיר פיננסי, חסכון לטווח ארוך, שמטרתו העיקרית היא לאפשר לנו לצבור סכום כסף לחיים שאחרי הפרישה לגמלאות. בדרך כלל נהוג לחסוך לגיל הפרישה באמצעות קרן פנסיה שכוללת גם רכיבי ביטוח לאובדן כושר עבודה, נכות ושארים. זוהי קרן פנסיה מקיפה. כאמור, הקרן מכילה שני רכיבי ביטוח – פנסיית שארים, נועד להבטיח כי במקרה של מוות תשולם קצבה חודשית לבני המשפחה (בת/בן זוג וילדים מתחת לגיל 21) ופנסיית נכות שנועדה לספק לכם קצת נכות אם חס וחלילה תעברו תאונה קשה או תפגעו על ידי מחלה ולא תוכלו לעבוד.
בסופו של דבר זה בדיוק הכסף שיקבע את רמת חיינו כשנפסיק לעבוד, ומשום כך היא מהווה נתון מאוד משמעותי. את סכומי הכסף שהצטברו ניתן יהיה לקבל, בבוא היום (כלומר בגיל הפרישה), באמצעות קצבה חודשית ובמקרים מסוימים בסכום חד-פעמי. אם נרצה למשוך את הכספים לפני גיל הפרישה נאלץ לשלם 35% מס. המס הגבוה נועד למנוע משיכה בטרם עת, מכיוון שלמדינה יש אינטרס בנושא, כלומר היא מבקשת למנוע ממכם להפוך לנתמכים על ידה (דרך קצבת הביטוח הלאומי) ושואפת במידת האפשר לעודד השקעה באפיקים פנסיונים לטווח הארוך.
חשוב לזכור שגם המעסיק וגם העובד זכאים להטבות מס במסגרת ההפרשות לקרן הפנסיה. החוק מתיר למעביד להפריש עד 7.5% ממשכורת העובד (בנוסף ל-8.33% כפיצויים) ולעובד החוק מתיר להפקיד עד 7% ממשכורתו. החיסכון הפנסיוני שנצבר, הוא שילוב למעשה של הכספים אותם מעבירים העובד והמעביד, כאשר גובה ההפקדות נקבע בהתאם לאחוז מהשכר.
שיעור ההפקדות לשכירים ,כמחויב על- פי חוק בישראל הינו 17.5% כאשר 5.5% מתוכן הינם לתגמולים על חשבון העובד,6% לתגמולים על חשבון המעסיק, ועוד כ6% לפיצויים על חשבון המעסיק.